UW EERSTE HULP BIJ RECHT

Online diensten Eerste Rechtshulp

Eerste Rechtshulp is een online juridisch platform opgericht om juridische hulp voor meer mensen betaalbaar en toegankelijk te maken. Eerste Rechtshulp biedt u de mogelijkheid om anoniem op ieder gewenst moment online juridische informatie in te winnen, gratis een pro deo advocaat te raadplegen, gratis een mediator te raadplegen, verzet in te stellen tegen een strafbeschikking of gratis een schadevergoeding aan te vragen als u onterecht heeft vastgezeten.

Gratis en vrijblijvend een pro deo advocaat raadplegen

Bij juridische problemen kunt u gebruik maken van de advocatenzoekmachine. Met behulp van deze gratis module kan u profielen van pro deo advocaten bekijken en onderling vergelijken. Desgewenst is het mogelijk een verzoek te plaatsen voor een gratis informerend gesprek. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze advocaat wenst. Eerste Rechtshulp heeft daar verder geen bemoeienis mee. Alle advocaten in de advocatenzoekmachine werken ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Gratis advies advocaat

Gratis en vrijblijvend een mediator raadplegen

Bij conflicten kunt u gebruik maken van de mediatorzoekmachine. Met behulp van deze gratis module kan u profielen van mediators bekijken en onderling vergelijken. Desgewenst is het mogelijk een verzoek te plaatsen voor een gratis informerend gesprek. Het is vervolgens aan u of u mediation van deze mediator wenst. Eerste Rechtshulp heeft daar verder geen bemoeienis mee. Alle mediators in de mediatorzoekmachine zijn aangesloten bij de Mediatorfederatie kwaliteitsregister Nederlands (MfN) en werken ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Gratis advies mediator

Gratis online een schadevergoeding aanvragen als u onterecht heeft vastgezeten

Als u onterecht heeft vastgezeten op een politiebureau, huis van bewaring of gevangenis heeft u recht op een schadevergoeding. Afhankelijk van uw situatie heeft u recht op €80,-tot €105,- per nacht dat u heeft vastgezeten. U kunt helaas niet zelf deze vergoeding bij de rechtbank aanvragen. Om advocaatkosten te besparen biedt Eerste Rechtshulp een gratis online alternatief. Door de velden van ons online stappenplan in te vullen, vult u automatisch alle gegevens in die nodig zijn om uw aanvraag in te dienen. In samenwerking met een van onze advocaten wordt uw verzoek bij de rechtbank ingediend.

Gratis schadevergoeding

Online verzet instellen tegen een strafbeschikking

In geval van een strafbeschikking is het mogelijk om online verzet in te stellen en het bijbehorende strafdossier op te vragen. U hoeft hiervoor slechts enkele velden in te vullen en met de muis een digitale handtekening te plaatsen. Hiervoor wordt eenmalig €10,- in rekening gebracht. U betaalt online met behulp van iDEAL. De correspondentie verloopt verder tussen het openbaar ministerie en u.

Direct verzet instellen

De diensten van Eerste Rechtshulp worden voor een kostendekkende prijs of als u onder een bepaalde inkomensgrens zit gratis aangeboden. Wij streven ernaar om dit te blijven doen.